donderdag 31 oktober 2013

Walnoten roggebrood

Afgelopen week vond ik bij de Aldi een "speciaalbrood" . Het was een roggebrood met walnoten. Nou, dat kan ik natuurlijk vast zelf wel. Roggemeel had ik nog in huis en aan walnoten geen gebrek. Handig hoor, zo'n voorraadje van van alles!


200 Gr. Meel
200 Gr. Roggemeel
200 Gr. Grof gebroken walnoten
350 water
22 Gr. Gist/ 1zakje droge gist
1 koffielepel honing
8 gram zout

Meng alles in een kom, laat het tot dubbele hoeveelheid rijzen. Sla het door, maak er een brood van of vorm het tot een ring met een gat er in. Ik gebruik een tulbandvorm, dat is ook leuk. Laat nogmaals rijzen. Warm de oven voor op 220 graden, zet het brood er in en verstuif wat water over de hete vloer. Bak het brood 10 min. En verlaag dan de temperatuur naar 200 graden waar het nog 20 minuten moet bakken. Als je op de bodem klopt en het klinkt hol is het brood gaar. Is dat nog niet het geval bak het dan nog een minuut of vijf na.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen