zondag 28 april 2013

Pita brood, zo gemaakt.

Hoe makkelijk is dat te maken, een kind kan de was doen! En echt hoor, het is heel andere koek dan die droge broodjes die met 8 in een pakje zitten. Dus..... neem een uur of 3 de tijd en bak deze broodjes voor de lunch of bij een snack.

http://www.thefreshloaf.com/recipes/pitabread heeft het recept gemaakt, maar de foto van de broodjes in de oven komt uit mijn keuken. En blijf bij de oven, dan kun je het brood zien poffen!Voor 8 pitas

3 kop bloem ( ik gebruikt Italiaans meel, type 00, durum)
1 1/2 theelepels zout
1 eetlepel suiker of honing, (optioneel)
1 pakje gist of 2 thl losse gist of 20 gr. verse gist
1 1/4 kop lauw water
2 eetlepels olijfolie

Maak een brooddeeg van bovengenoemde ingrediĆ«nten en laat op een warme plek rijzen tot dubbele hoeveelheid. Sla het deeg door en deel het deeg in 8 stukken, laat het 15 min. rusten. Warm de oven voor tot 250 graden. Sproei wat water op de bodem van de hete oven en sluit de deur dan voor een half minuutje. Rol de deegballen zo plat mogelijk uit en leg ze per 2 in de hete oven. Bak ze ongeveer 4 minuten. Wil je ze bruiner, bak dan nog iets langer.
Veel plezier met poffen!

Ik heb nu al een paar maal deze broodjes gebakken en een handige manier gevonden om sneller te werken als je aan het bakken bent. Ik bak op de ovensteen die op de bodem van de oven ligt. Op het een-na-bovenste rek plaats ik het ovenrek. Na een minuut of 3 is het brood gepoft en leg ik het nog een minuut of 3 op het bovenste ovenrek in de hete oven. Ik kan er 2 Ć  3 per keer op de steen leggen.


Zijn ze niet geweldig mooi opgeblazen!