vrijdag 5 april 2013

Bananenbrood met iets extra.

Bananenbrood is niet zo bekend bij ons maar dat mag de pret niet drukken.  Het is en goede manier om van je iets te rijpe bananen af te komen en het is een tamelijk snel te maken brood/cake. Eet het zo,  of met een likje boter.
Warm de oven voor op 180 graden.  Vet een niet zo groot cakeblik in.
Je hebt nodig:
2 geprakte bananen
120 gr yoghurt
60 ml zonnebloemolie
165 gr lichte basterdsuiker
1 ei
Gemalen noten (notenmeel)
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
130 gr zelfrijzend bakmeel
65 gr tarwemeel
Halve tl kaneel
Klein beetje zout
Prak de bananen en mix ze met de yoghurt en het zakje bakpoeder.  
Voeg de olie,  de suiker,  het ei en het zakje vanillesuiker toe en klop het beslag door.
Mix de twee meelsoorten en het notenmeel en meng het door het beslag.
Schraap het deeg uit de kom in het ingevette blik en maak de bovenkant met een in water gedoopte lepel of spatel glad.  
Bak ongeveer 3 kwartier tot een breinaald droog uit het deeg komt.  
Los het brood en laat op een rek afkoelen.


Aangepast recept van Joy of baking.com