dinsdag 9 juli 2013

Aardbeienijs met broodkruim

Zo nu en dan een uitstapje moet toch kunnen. Maar zelfs in dit recept gebruik ik brood.  Ik vond mijn oude ijsmachine ergens achter in een kast. En het was behoorlijk warm. Dus heb ik de container in de vriezer gezet om koud te worden. Ik had nog wat zoete restjes in de koelkast die gemixt een heerlijke ijscombinatie op konden leveren.

nodig:
200 gr banketbakkersroom of custardpudding volgens aanwijzing op het pak
200 ml slagroom
200 gr verse aardbeien
2 thl. oranjebloesemwater ( Turkse winkel)
1 bruine boterham, vermalen tot kruim ( met paneermeel lukt het niet)


sla de slagroom lobbig en mix het met de aardbeien en de banketbakkersroom tot een pappig geheel. Voeg het oranjebloesemwater toe en mix nog even door.
Stort het geheel in de ijskoude container en laat die een klein half uurtje draaien. Voeg na 20 minuten het broodkruim toe.
Vries alles in en bewaar in de vriezer.




Icecream with Strawberries and breadcrumbs.

200 gr custardpudding
200 gr dubbel cream, whipped
200 gr ( or more) strawberries
2 tsp. Orange blossem water
1 slice of brown bread

Mix the whipped cream, the custardpudding, the strawberries and the orange blossem water. Put it in the freezed container of the ice cream machine and mix for 20 minits. Then add the bread crumbs en mix for 10 minutes more.
Put the mix in a container and put it in the freezer.