Dit is de focaccia die ik gemaakt heb van gewoon basis-brooddeeg. Ik heb het deeg na de eerste rijs uitgerold tussen 2 bakmatjes. Daarna heb ik de lap voor de helft belegd met zongedroogde tomaat, gesneden olijven, bestrooid met pittige kaas en verse rozemarijn. Daarna de overgebleven lap deeg over de vulling gelegd en vastgedrukt. Om een leuk patroontje te maken deed ik dat met een vork. Prik dan met je vingers gaten in het deeg en bestrijk het met wat olie uit het potje zongedroogde tomaten. Laat het dan nog drie kwartier rijzen en bak het dan in 25 minuten gaar en bruin in een oven die op 230C is voorverwarmd. |
Mijn blog over zelfgemalen graan, zelfgebakken brood en hoe leuk en makkelijk het maken daarvan is. Hartige en zoete broden, met desem of gist, uit binnen- en buitenland. / My blog about home milled grains, home baked bread, sweet or savory, with sourdough or yeast.
donderdag 11 april 2013
Gevulde foccacia
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten